Apeldoorn-Stappenbelt 2017

Voor het Mountainbiketeam Noord-Holland was de Stappenbelt-cup 2017 een dag met “mixed feelings”. Enerzijds twee prachtige resultaten bij de Nieuwelingen, zowel de wedstrijd als het eindklassement, anderzijds was het bij de oudere groepen soms goed en soms niet goed. Aan de inzet lag het niet maar er komt meer bij kijken dan alleen hard fietsen, zo werd weer duidelijk.
Zondagochtend was het eerst de beurt aan de Masters 40+ met Stijn Boek. De wil was er wel maar de uitvoering en het resultaat waren tegenvallend. Volgens Stijn zijn kan je wel optimaal prestaties leveren maar dat gaat niet als je te maken hebt met drukke en spannende werkweken. Hou vol Stijn, zullen we dan maar zeggen.
Bij de Nieuwelingen waren Perry Wit en Niek Hoornsman van plan hun huid weer duur te verkopen en daar slaagden ze beiden in. Perry bemoeide zich met de koppositie en vlak daarachter was Niek in strijd om de 4de/5de plaats. Op driekwart van de wedstrijd was Perry knap weggereden van zijn concurrenten en kwam solo en zegevierend over de meet. Niek deed er alles aan om zijn plek te verbeteren en uiteindelijk resteerde er voor hem een knappe 5de plaats.
Na dit goede voorbeeld mochten de Junioren van start en voor het MTB-team NH starten Siert Minkema, Menno Don en Marten Haitjema. De start van Siert was uitstekend en ook Menno was nu wat feller weg om het stoffige en harde stuiterparcours van Bar-End. Marten moest nog even in zijn ritme komen na de hoogtestage in de Pyreneeën. Siert reed in eerste instantie op de derde plek maar door fysieke malheur was ineens het tempo er uit en moest uiteindelijk in de laatste ronde opgeven. Menno kon aan zijn goede start geen gevolg geven en voelde zijn benen wat leeglopen, een 11de plaats was zijn deel. Vlak voor Marten (12de) die in het laatste deel goed kwam opzetten.
Bij de Elite/Beloften zoals gewoonlijk weer een goede start van Sam zodat hij na een volle ronde met 3 Stappenbelt-rijders een mooi treintje vormde achter de sterk rijdende Marc Bouwmeester. Sam nam af en toe knap de kop van dit rood-blauwe treintje en wilde in de laatste ronde de tweede plek binnenhalen. Echter een versleten ketting/tandwielen gooide zand in het eten met een afgelopen ketting tot gevolg. De podiumplekken weg en er was “slechts” een vijfde stek. Daar had inderdaad wat meer ingezeten maar de uitvoering was tot de laatste halve ronde top.
Naast de wedstrijdprijzen werd er ook nog de eindstand van de NL-cup opgemaakt en de bijbehorende prijzen uitgereikt. En voor Perry en Niek was dit een prachtige individuele en teamprestatie. Perry werd namelijk eerste en Niek derde. Proficiat mannen. Voor de uitsmijter zorgde Menno door “vermomd als Siert” het podium op te stappen en de tweede prijs bij de NL-cup op te eisen. Voor de verdere eindstanden verwijs ik naar de KNWU-site want op het moment van het opstellen van dit verslag was het onduidelijk wat de plaatsing van de overige rijders was.
Agenda: het weekend van 8/9 juli training op NK/parcours in Limburg en het weekend daarna het NK. Succes allemaal.

Peter Jaap Don

Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons een bericht!

Not readable? Change text. captcha txt