start

Sinds enige tijd staat het landelijk trainingspunt MTB Noord-Holland onder leiding van Ariëlle van Meurs. Deze trainingsgroep staat open voor talentvolle MTB renners van de wielerverenigingen boven het Noordzee kanaal. Tot aan de nieuwelingen leeftijd trainen zij bij de eigen club, hierna kan de overstap naar het landelijk trainingspunt MTB Noord-Holland gemaakt worden (bij voldoende talent en inzet).
Er bestaan goede banden en geregeld overleg met de bondscoach en RTC-trainers, zowel over renners als over trainingstechnische onderwerpen.

Het wedstrijdteam bestaat uit een selectie van renners uit deze trainingsgroep, en is bedoeld als lange-termijn opleidingsploeg voor de meest talentvolle en gemotiveerde renners uit Noord-Holland.
Er wordt gewerkt met een meerjaren trainingsprogramma, uitmondend in een (twee)wekelijks trainingsschema. Een gemiddelde trainingsweek voor deze renners bestaat uit ca 10-15 uur.

Het doel is goed presteren op de landelijke wedstrijden, de Pearl Izumi Benelux Cup, en natuurlijk het NK.

Voor volgend seizoen staan ook enkele Junior Cup wedstrijden in Duitsland op het programma.

start

 

Doel van het team

– samen hard trainen in een goede sfeer, met als doel het talent zoveel mogelijk te ontwikkelen en stimuleren.

– bieden van ondersteuning (tent / trainer) bij landelijke wedstrijden, Pearl Izumi Beneluxcup wedstrijden, en geselecteerde Junior Cup wedstrijden.

– uithangbord voor Noord Hollandse verenigingen: talentrijke renners kunnen via de jeugd en het RTC doorstromen naar een team met uitstraling.

Dit doen we door

– gezamenlijke en individuele trainingen op MTB en racefiets

– sporttest bij opname in het team

– individuele testen (bv met vermogensmeter) tijdens het seizoen.

– individuele trainingsschema’s obv de testresultaten en belastbaarheid.

– trainingsweek in het voorjaar (duur, techniek gecombineerd), trainingsweekeind in bikepark, Duitsland.